www.TopSage.com
大家网
1/8
2009 年北京地区成人本科学士学位英语统一考试 年北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet. Passage 1 Questions 1 to 5 are based on the following passage: According to a recent surv, ey, employees in many companies today work longer hours than employees did in 19
  79. They also take shorter vacations than employees in 19
  79. It seems that Americans are working harder today than ever before. Or are they? A management consultant, Bill Meyer, decided to find out. For three days, he observed an investment banker hard at work. Meyer wrote down everything the banker did during his long workday. At the end of the three-day period, Meyer reviewed the banker's activities with him. What did they find out? They discovered that the man spent 80 percent of his time doing unnecessary work. For example, he attended unnecessary meetings, made redundant (多余的) telephone calls, and spent time packing and unpacking his two big briefcases. (
  76) Apparently many people believe that the more time a person spends at work, the more he or she accomplishes. When employers evaluate employees, they often consider the amount of time on the job in addition to job performance. Employees know this. Although many working people can do their job effectively during a regular 40-hour work week, they feel they have to spend more time on the job after normal working hours so that the people who can promote them see them. A group of headhunters (猎头) were asked their opinion about a situation. They had a choice of two candidates for an executive position with an important company. The candidates had similar qualifications for the job. For example, they were both reliable. One could do the job well in a 40-hour work week. The other would do the same job in an 80-hour work week just as well. According to a headhunting expert, the 80-hour-a-week candidate would get the job. The time this candidate spends on the job may encourage other employees to spend more time at work, too. Employers believe that if the employees stay at work later, they may actually do more work. However, the connection between time and productivity (生产率) is not always positive. (
  77) In fact. many studies indicate that after a certain point, anyone's productivity and creativity begin to decrease. Some employees are not willing to spend so much extra, unproductive time at the office. Once they finish their work satisfactorily, they want to relax and enjoy themselves. For these people, the solution is to find a company that encourages people to do both.
  1. What is the main idea of this passage? A. Many people work long hours but do not always do a lot of work. B. Most people can get more work done by working longer hours. C. Most Americans work 80 hours a week, and some work even longer. D. People can make more money by working longer hours.
  2. The management consultant wanted to fmd out A. how hard the investment banker worked during his work hours B. when people spent time doing unnecessary work in their office C. if people needed vacation after working hard for a certain period of time D. whether Americans were really working harder than they had done before
  3. Which of the following statements is TRUE? A. The more time a person spends at work, the more he or she accomplishes. B.Employers do not judge their employees' job performance according to the amount of working time. 更多精品在大家! http://www.TopSage.com 大家网,大家的!
2/8
241812
  98.doc
TopSage.com
C. Some people work more than 40 hours a week in the hope of getting promotion. D. Allemployees are willing to spend extra time at work.
  4. The 80-hour-a-week candidate would get the job because employers believe. A. that he is more reliable B. his example would lead other employees to work longer hours C. he has better qualifications D. he could encourage other employees to do a better job
  5. The expression “to do both” in the last paragraph is. A. to finish their work satisfactorily and relax and enjoy themselves B. to pay attention to both performance and productivity C. to work long hours and have short vacations D. to relax and enjoy themselves quite frequently Passage 2 Questions 6 to 10 are based on the following passage: Many private institutions of higher education around the country are in danger. Not ail will be saved, and perhaps not all deserve to be saved. There are low-quaiity schools just as there are low-quality businesses. We have no obligation to save them simply because .they exist. But many thriving institutions that deserve to continue are threatened. They are doing a fine job educationally, but they are caught in a financial difficulty, with no way to reduce rising costs or increase revenues (收入) significantly. Raising fees doesn't bring in more revenue, for each time fees go up, the, enrollment (注册人数) goes down, or the mount that must be given away in student aid goes up. (
  78) Schools are bad businesses, whether rmblic or orivate, not usually because of bad management but because of the nature of the business. They lose money on every customer, and they can go bankrupt either from too few students or too many students. Even a very good college is a very bad business. It is such colleges, thriving but threatened, that I worry about. Low enrollment is not their chief problem. Even with full enrollments, they may go under. Efforts to save them, and preferably to keep them private, are a national necessity. (
  79) There is no basis. for arguing that private schools are bound to be better than public schools. There are plentiful examples to the contrary. Anyone can name state universities and colleges that rank as the finest in the nation and the world. It is now inevitable that public institutions will be dominant, and therefore diversity (多 样性) is a national necessity. Diversity in the way we support schools tends to give us a healthy diversity in the forms of education. In ah imperfect society such as ours, uniformity of education throughout the nation could be dangerous, ha an imperfect society, diversity is a positive good. Eager supporters of public higher education know the importance of keeping private higher education healthy.
  6. In the passage, the author asks the public to support . A. private higher education in general B. public higher education in general C. high-quality private universities and colleges D. high-quality state universities and colleges
  7. According to the passage, schools are bad businesses because of. A. the nature of school B. poor teachers C) bad management D. too few students.
  8. The phrase “go under” in the second paragraph is closest in meaning to . A. have low fees B. get into difficulties C. do a bad ]ob educationally D. have low teaching standards
  9.Which of the following statements is TRUE? 大家网,大家的! http://www.topsage.com 更多精品在大家!
www.TopSage.com
大家网
3/8
A.There are many cases indicating that private schools are superior to public schools. B. The author thinks diversity of education is preferable to uniformity of education. C. A high-quality university is always a good business. D. Each time fees are raised, the enrollment goes up.
  10.In the author's opinion, the way that can save private schools lies in. A. full enrollment B. raising fees C. reducing student aid D. national support Passage 3 Questions 11 to 15 are based onthe following passage: The fourth-graders atChicago's McCormick Elementary School don't know Chinese is supposed to be hard to learn. For most, who speak Spanish at home, it's becoming their third language. They've been heating and using Chinese words since nursery, and it's natural to give a “ni hao”when strangers enter the classroom.“It's really fun!” says Miranda Lucas, taking a break from a lesson that includes a Chinese interview with Jackie Chan. “I'm teaching my mom to speak Chinese.” The classroom scene at McCormick is unusual, but it may soon be a common phenomenon in American schools, where Chinese is rapidly becoming the hot new language. Government officials have long wanted more focus on useful languages like Chinese, and pressure from them -- as well as from business leaders, politicians, and parents -- has produced a quick growth in the number of programs. Chicago city officials make their best effort to include Chinese in their public schools. Their program has grown to include 3,000 students in 20 schools, with more schools on a waiting list. Programs have also spread to places like Los Angeles, New York City, and North Carolina. Supporters see knowledge of the Chinese language and culture as an advantagein a global economy where China is growing in importance. “This is an interesting way to begin to engage with the world's next superpower,” says Michael Levine, director of education at the Asia Society, which has started five new public high schools that offer Chinese. “Globalization has already changed the arrangements in terms of how children today are going to think about their careers, The question is when, not whether, the schools are going to adjust.” (
  80) The number of students leaming Chinese is tiny compared with how many study Spanish or French. But one report shows that before-college enrollment (报名人数) nearly quadrupled between 1992 and 2002, from 6,000 to 24,0
  00. Despite the demand, though, developing programs isn't easy. And the No. one difficulty, everyone agrees, is having enough teachers. Finding teacher “is the challenge,” says Scott McGinnis, an academic adviser for a language institute and a Chinese teacher for 15 years at the college level. “Materials are easy comparison. Or getting schools funded.”
  11. The best title for this passage might be. A. Next Hot Language to Study: Chinese B. Next Hot Language to Study: Spanish C.Next Hot Language to Study: French D. Chicago Is the Place to Learn Chinese
  12. The most difficult thing to do is finding . A. enough textbooks for the Chinese programs B. enough money for the Chinese programs C. enough teachers for the Chinese programs D. enough students for the Chinese programs
  13. We learn from the passage that. A. Scott McGinnis has been a Chinese teacher for 15 years 更多精品在大家! http://www.TopSage.com 大家网,大家的!
4/8
241812
  98.doc
TopSage.com
B. Jackie Chan is a Chinese teacher at McCormick Elementary School C. Chicago officials ire required to learn Chinese D. Scott McGinnis is good at giving his opinions on everything
  14. According to the passage, all the following statements are true EXCEPT. A. the number of students learning Chinese is small B. Chinese programs have found their way in several major Cities in the U.S. C. g0vernment officials don't like the pressure from business leaders and parents to start Chinese programs D. China is becoming more and more influential in the world 15 The word "quadrupled" in the last paragraph is close in meaning to“multiplied by”. A. three times B. four times C. five times D. six times Part Ⅱ Vocabulary and Structure (30%) Directions: In this part there are 30 incomplete sentences. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then blacken the Corresponding letter on the Answer Sheet.
  16. The driver was atloss whenword came that he was forbidden to drive for speeding. A. a; / B. a; the C. the; the D./; /
  17. My uncle's house in the downtown area is much smaller than ours, but it is twiceexpensive. A. as B. so C. too D. very
  18. This magazine is very with young people, who like its content and style. A. familiar B. popular C. similar D. particular
  19. The art show was being a failure; it was a great success. A. far from B. along with C. second to D. regardless of
  20. Health problems are closely connected with bad eating habits and aof exercise. A. limit B. lack C. need D. demand
  21. In our daily life, everyone fails every now and then. It is how you react that makes a. A. development B. difference C. progress D. point
  22. The hotel was awful!, our room was far too small. Then we found that the shower didn't work. A. To begin with B. After all C. In reality D. As a whole
  23. Don't worry if you can't understand everything. The teacher will the main points at the end. A. recover B. review C. require D. remember
  24. It is reported that the police will soon lookthe case of the two missing children. A. upon B. after C. into D. out
  25. One of the best ways for people to keep fit is tohealthy eating habits: A. grow B. develop C. increase D. raise
  26. The company is starting a new advertising campaign to new customers to its stores. A. join B. attract C. stick D. transfer
  27. Over the past decades, sea ice in the Arctic(北极) as a result of global warming. A. had decreased B. will decrease 大家网,大家的! http://www.topsage.com 更多精品在大家!
www.TopSage.com
大家网
5/8
C. has been decreasing D. is decreasing
  28. twi
 

相关内容

北京地区成人本科学士学位英语统一考试(B)

   官方总站: 中华英语学习网 www.100yingyu.com 官方总站:圣才学习网 www.100xuexi.com 北京地区成人本科学士学位英语统一考试( ) 北京地区成人本科学士学位英语统一考试(B) 2009.11.21 Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or u ...

2010年5月真题北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A)

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) 北京地区成人本科学士学位英语统一考试 2010.05.08 Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices m ...

2010年5月真题北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A)

   2010年5月真题北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) 北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) 2010.05.08 Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each o ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A)2008.4.19试卷及答案

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A 卷)2008.04.19 Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考2

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试( ) 北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) 学位英语统一考试 2009.4.18 Part Ⅰ Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are fou ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) 2006.4.22 注意事项 一、将答题卡(纸)上的姓名及学生代号用中文和阿拉伯数字填好。 二、仔细阅读题目的说明。 三、在 120 分钟内答完全部试题。 四、答案一定写在答题卡上,凡是写在试题册上的答案一律作废。 五、用铅笔这样划答案:[A] [B] [C] [D],用其他符号答题者不记分。 六、 如要改动答案, 必须先用橡皮擦去原来选定的答案, 然后再按上面的规定重新答题。 Part I Reading Comprehension (30%) ...

关于修订《北京地区成人本科学士学位英语统一考试大纲》的说明

   关于修订《 关于修订《北京地区成人本科学士学位 英语统一考试大纲》 英语统一考试大纲》的说明 2003 年 2 月,北京市教委组织有关专家对现行的《北京地区北京地区成人本科 学士学位英语统一考试大纲》 ,(以下简称《考试大纲》)进行了修订,拟于 2003 年 下半年开始执行。现将有关问题作如下说明: 一、 《考试大纲》修订的原因现行的《考试大纲》颁布实施于 1994 年,1997 年 曾进行了第一次修订,但只是在大纲的词汇表部分增补了 212 个单词和个别短语, 其他部分并没有作任何改动。现 ...

2009.11.21北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A)

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) 北京地区成人本科学士学位英语统一考试 2009.11.21 Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices m ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A)

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试( 北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) 2006.4.22 注意事项 一、将答题卡(纸)上的姓名及学生代号用中文和阿拉伯数字填好。 二、仔细阅读题目的说明。 三、在 120 分钟内答完全部试题。 四、答案一定写在答题卡上,凡是写在试题册上的答案一律作废。 五、用铅笔这样划答案:[A] [B] [C] [D],用其他符号答题者不记分。 六、 如要改动答案, 必须先用橡皮擦去原来选定的答案, 然后再按上面的规定重新答题。 Part I Reading ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试模拟A

   三级英语模拟题(A) 三级英语模拟题 ⅠReading Comprehension Passage 1 Languages are marvelously complex and wonderfully complicated organs of culture. They embody the quickest and the most efficient means of communicating within their respective culture. To learn a ...

热门内容

小升初英语5

   江苏省初中入学冲刺试卷 三 江苏省初中入学冲刺试卷(三) 姓名 班级 分数 一、按要求改写单词。(12%) 按要求改写单词。 % 1.she 4.one 7.paper 10.deer (宾格) (序数词) (复数) (复数) 2.country 5.go 8.run 11.mango (复数) (过去式) (现在分词) (复数) 3.close 6.good 9.photo 12.make (反义词) (最高级) (复数) (现在分词) 二、选择题。(30%) 选择题。 ( )1.I ge ...

中国科学院2007年3月博士研究生招生入学考试英语考试真题

   TIIE CHINESE ACADEMY OF SCIENICE5 ENGLISH ENTRANCE EXCAMINATION FOR DOCTORAL CANDIDATES 14March 2007 PAPER ONEPAPER ONE PART 1 VUCABULARY (15 minutes, 10 points, 4.5 point each) 1. Reductions in overseas government expenditure took place, but and m ...

学好新概念英语,获得托福高分

   学好《新概念英语》 获得托福高分 2010年06月25日10:21北京新东方学校我要评论(1) 字号:T|T "托福新概念"??学好《新概念》,夺托福高分 通过对众多托福高分考生的调查走访,我们得出这样的结论:"要想在托福考试中取得好成绩,特别是在托福阅读 和写作单项中取得高分,扎实的语言功底是重中之重."然而,许多考生在备考过程中,过于注重短期内的应试技 巧,而忽视了英语(论坛)语言基础知识. 笔者希望借助此文为广大托福考生提供几点重要的备考建议,以 ...

小学英语教研组工作计划

   2010-2011 下学期小学英语教研组工作计划 下学期小学英语教研组工作计划 一、指导思想: 以学校总体工作教学工作为依据,以提高教研质量和教学质量为目标,以新 课程改革为契机,以更新教育教学观念为先导,以课堂教学改革为重点,以培养 学生的创新精神和实践能力为重点,不断深化课堂教学改革,全面提高我校英语 教研组教研工作水平和教师的教学水平。 二、工作目标: 1、 以新课改为中心, 抓实英语学科教学常规,提高课堂教学质量,向课堂四十分 要效益。 2 围绕各年级教学重难点组织听、评课。 3 加 ...

新视野大学英语第二版 听说课程3答案

   Unit 1 Warming up 1. F 2.NG 3.T Listening Short conversations 1. C 2.D 3.A 4.D 5.B 6.A 7.D 8.C 9.A 10.B Long conversation 1.A 2.C 3.B 4.B 5.D Passage 1.B 2.A 3.C 4.C 5.C Radio program 1. a journalism degree 2. pretty good 3. about what she has 4. y ...